Ukrainos finansų ministerijos skaičiavimais, iki metų pabaigos prireiks 35 mlrd. Dolerių (88 mlrd. Lt). Iš jų keturis milijardus dolerių šalis tikisi gauti per artimiausias dvi savaites. Naujoji Ukrainos valdžia taip pat tikisi surengti šalių donorių konferenciją.

ES planuoja parengti trumpalaikes ir ilgalaikes Ukrainos ekonominės situacijos stabilizavimo programas. Šalis atidūrė ties bankroto slenksčiu dėl valiutos nestabilumo ir politinių permainų.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) artimiausiu metu ketina į Ukrainą atsiųsti delegaciją. Naujasis Ukrainos finansų ministras Aleksandras Šlapakas kiek anksčiau pareiškė, kad vyriausybė tikisi iš TVF gauti iš viso 15 mlrd. dolerių (38 mlrd. Lt). "Tai bus naujoji programa. Mes prašysime 15 mlrd. dolerių, bet vėliau bus matyti".

Šalies premjeras Arsenijus Jaceniukas įsitikinęs, kad grivinos kursas stabilizuosis, vos tik su TVF bus pasirašyta programa dėl paramos Ukrainai.

Europos Parlamento rezoliucijoje dėl situacijos Ukrainoje, priimtoje vasario 27 dieną, teigiama, kad ES ir tarptautinės finansinės organizacijos turi suteikti paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)