Kaip skelbia UNIAN korespondentas, apie tai Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas žurnalistams pareiškė Borispolio oro uoste, atskridęs iš Briuselio.

„Šiuo metu vyksta rimtos diskusijos, kokia finansinė atsakomybė tenka Rusijai dėl įvykių Kryme. Rusijos Federacija, panaudojusi ginklą, įvykdė ginkluotą Ukrainos apiplėšimą, įskaitant tai, kad nacionalizavo dešimtis Ukrainai priklausančių valstybinių objektų. Kalbame ne apie milijardus, o šimtus milijardų dolerių“, - pažymėjo premjeras.

A.Jaceniukas nurodė, kad Ukraina ketina iškelti Rusijai atitinkamus ieškinius.

„Už apiplėšimą reikės sumokėti“, - sakė jis.

Tuo pačiu metu A. Jaceniukas atsisakė komentuoti Rusijos ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo pareiškimą, esą Ukraina yra skolinga Rusijai 11 mlrd. dolerių.

Kaip skelbė UNIAN, šiandien D. Medvedevas pareiškė, esą Charkovo susitarimai tarp Rusijos ir Ukrainos yra nebegaliojantys, todėl Ukraina turi atlyginti 11 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (566)