Pažymėjęs, kad pagal Sutarties projekto sąlygas įvedamos cukraus iš Ukrainos tiekimo kvotos, M. Azarovas priminė, kad, "pavyzdžiui, Vengrijoje dėl to buvo visiškai likviduoti cukraus fabrikai”.

Pasak jo, Kijevas norėtų pakeisti ne Sutarties nuostatus, o tik jos taikymo sąlygas, t. y. pereinamuosius nuostatus. "Padarykime taip, kad jie mums būtų naudingi”, - sakė ministras pirmininkas.

M. Azarovas pripažino, kad, vykstant deryboms su ES, Ukrainos vyriausybė žinojo apie rizikas, bet tuo metu šalies ekonomika augo. Jo duomenimis, dabar Ukrainai reikalingas maždaug 20 milijardų eurų kreditas, ir - normaliomis sąlygomis.

"Aš net nenoriu girdėti apie tai, kad agrarinis sektorius turi nebegauti tos nedidelės valstybinės paramos, kurią mes teikiame, kadangi dotacijos Europos šalyse, pavyzdžiui, pas mūsų artimiausius kaimynus lenkus, yra kur kas didesnės nei Ukrainoje”, - paaiškino premjeras.

Į susitikimą pakviesti Ukrainos agroverslo atstovai pažymėjo, jog Asociacijos sutartyje su ES turi būti numatytas pereinamasis laikotarpis, kad būtų galima prisitaikyti prie Europos sąlygų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)