Tačiau tuo pat metu TVF atstovas Gerry Rice'as žurnalistams patvirtino, kad Ankara iš Fondo finansinės pagalbos neprašė.

„Mes toliau atidžiai stebime įvykius. Vėlgi, noriu pasakyti aiškiai, kad iš Turkijos kol kas negavome jokio prašymo finansinei programai“, – sakė G. Rice'as.

Ekonominė krizė skaudžiai kirto šalies valiutai lirai, kuri per pastarąjį mėnesį JAV dolerio atžvilgiu atpigo apie 25 proc., o infliacija pakilo iki 15-os mėnesių maksimumo.

„Tebesitęsiant rinkos nepastovumui, mes manome, kad valdžia turėtų pademonstruoti aiškų įsipareigojimą patikimai ekonominei politikai“, – tvirtino TVF atstovas.

Anot jo, itin svarbi to dalis – „užtikrinti pilną centrinio banko veiklos nepriklausomumą, kad (bankas) galėtų vykdyti savo mandatą ir siekti kainų stabilumo“.

Investuotojai baiminasi, kad aršia palūkanų normų kritika garsėjantis Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas spaudžia formaliai nepriklausomą centrinį banką nekelti palūkanų, kad būtų išlaikyti aukšti ekonomikos augimo rodikliai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)