„TVF patvirtinta plačios apimties finansavimo programa Ukrainai – itin reikšmingas žingsnis tiek padengiant Ukrainos finansavimo poreikius šiais ir kitais metais, tiek ir stiprinant šalies makroekonominį ir finansinį stabilumą. Programa papildys jau ES lygiu, per kitas tarptautines finansų institucijas ir dvišaliu pagrindu Ukrainos rėmėjų teikiamas lėšas. Džiaugiamės kartu su Vakarų partneriais galėdami prisidėti prie TVF programos aktyvavimo – tai rodo mūsų pasiryžimą remti Ukrainą visais įmanomais būdais tiek kiek reikės“, – sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Programa, kurios dizainas orientuotas į šalies ekonomikos rėmimą, makroekonominio ir finansinio stabilumo stiprinimą ir ilgalaikių struktūrinių reformų Ukrainoje įgyvendinimą, gyvybiškai svarbi atliepiant Ukrainos finansavimo poreikius. Tikimasi, kad ji suveiks kaip saugumo garantas Ukrainos ekonomikai, duosiantis stiprų impulsą mobilizuojant tolimesnę itin reikiamą tarptautinės bendruomenės paramą Ukrainai.

Kaip skelbiama pranešime, pirmasis išmokėjimas – maždaug 2,7 mlrd. JAV dolerių – Ukrainą pasieks artimiausiomis dienomis, o programa padės padengti Ukrainos finansavimo poreikius tiek šiais metais, tiek ir vėlesniu laikotarpiu.

Kovo 29 d. Vyriausybė pasitarime pritarė Lietuvos jungimuisi prie šalių grupės politinio pareiškimo, kuriuo TVF suteikiami finansiniai užtikrinimai dėl Ukrainos įsipareigojimų TVF vykdymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją