Vykdant sugriežtintą turgaviečių kontrolę, Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino Šilainių turgavietę. Po patikrinimo dviejų kioskų, kuriuose buvo prekiaujama mėsa ir jos gaminiais, veikla laikinai sustabdyta, uždrausta realizuoti ir nurodyta sunaikinti daugiau kaip 100 kg mėsos produktų. Kioskuose rasta šviežios paukštienos ir mėsos pusgaminių be jų įsigijimą patvirtinančių dokumentų, taip pat mėsos gaminių su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, be ženklinimo etikečių. Nustatytais terminais nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai. Vištiena buvo išpjaustoma ir smulkinama antisanitarinėmis sąlygomis, pirkėjai klaidinami dėl parduodamos paukštienos kilmės šalies. Vitrinoje išdėliotų gaminių etiketėse buvo nurodyta, kad prekiaujama lietuviška vištiena, o patikrinus atsekamumo dokumentus, paaiškėjo, kad vištiena lenkiškos kilmės.

Palangos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai uždraudė užsiimti veikla ir skyrė baudą prekeiviui, UAB „Palangos klevas” prekyvietėje pardavinėjusiam mėsą ir jos gaminius. Griežtas sprendimas buvo priimtas po pakartotinio patikrinimo, įsitikinus, kad nepašalinti bendri higienos ir produktų ženklinimo pažeidimai, nustatyti ankstesnio patikrinimo metu. Prekiautojas ir toliau naudojo susidėvėjusį virtuvės inventorių (pjaustymo lenteles subraižytais paviršiais, peilius sulūžusiomis rankenomis ir kt.), neturėjo rankų sausinimo priemonių, blogai valė ir vėdino patalpas ir kt.. Patikrinimo metu rasta daugiau nei 10 kg neženklintos mėsos be įsigijimo dokumentų, kuria uždrausta prekiauti ir nurodyta saugiai sunaikinti.

„Karštu sezono metu dažniau planuojami patikrinimai tose prekyvietėse, kur prekiaujama greitai gendančiais maisto produktais. Labai svarbu, kad prekeiviai užtikrintų mėsos ir jos produktų laikymo sąlygas bei temperatūros režimus. Tikrinamas ir šios produkcijos ženklinimas, atkreipiant dėmesį į produktų kilmės šalies nurodymą. Vartotojai neturi būti klaidinami, jie privalo gauti šviežius ir saugius maisto produktus“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aurelija Načienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)