Energetikai reitinge augo, prekybininkai krito


2022 metų rezultatais grįstame „Coface“ TOP 500 didžiausių įmonių Vidurio ir Rytų Europoje (VRE) reitinge lietuviškų įmonių skaičius išliko nepakitęs (22), latviškų – sumažėjo nuo 6 iki 5, о estiškų – išaugo nuo 5 iki 13. Bendrovė skelbia, kad visose šalyse stiprėjo energetikos ir kuro bendrovių pozicijos, tačiau mažėjo mažmeninės prekybos bendrovių vietos sąraše.

„Coface Baltics“ direktorius Mindaugas Sventickas „Delfi“ TV laidoje „Verslo tema“ komentavo, kad šis reitingas ekonomistams yra geras indikatorius – savotiškas „barometras“, – kaip įmonės reaguoja į makroekonominę ir geopolitinę aplinką, o 2022-ieji išsiskyrė seniai matytais infliacijos mastais, žaliavų ir energetikos kainų augimu.

Pasak jo, dėl infliacijos tiek prekybos, tiek pramonės įmonės augino apyvartas, tačiau ne taip smarkiai kaip energetikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją