Verslininkas kaltina inspektorius sukūrus nebūtą istoriją ir pats jiems grasina teismu.

Nudardėjo laiptais

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Panevėžio skyriaus du inspektoriai tikrinti bendrovės „Aviera“ į Tiekimo g. atvyko sulaukę jos darbuotojo skundo dėl negaunamo atlyginimo.

Skyriaus vedėjo pavaduotojo Vaido Pauliuko teigimu, inspektoriams sandėlio duris atidaręs vyras pasisveikino ir staiga stūmė juos lauk.

VDI darbuotojai tėškėsi nuo penkių pakopų betoninių laiptų.

Nustumtieji pareigūnai tuojau pat paskambino į VDI Panevėžio skyrių, į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Nuo laiptų nustumta inspektorė greitosios automobiliu išvežta į Respublikinės Panevėžio ligoninės priimamąjį. Jai nustatytas klubo ir nugaros sumušimas, bet kitą dieną moteris vis tiek atėjo į darbą.

Jos kolega, patyręs rankos sužalojimus, vykti į ligoninę atsisakė, tačiau po incidento praėjus kelioms valandos pats kreipėsi į gydytojus. Šiuo metu jam išduotas nedarbingumo pažymėjimas.

Darbuotojus stumiant, nukritęs sudužo Darbo inspekcijai priklausantis planšetinis kompiuteris.
Į „Avieros“ patalpas įeiti nebepavyko nei Darbo inspekcijos tikrintojams, nei policijos pareigūnams. Pastatą apėję pareigūnai visas duris rado užrakintas.

Anot V. Pauliuko, pagal gautus skundus tikrinti įmonių vykstančių inspektorių jau įprasta būti iškoneveiktiems verslininkų, tačiau fizinė jėga prieš juos panaudota pirmą kartą.
„Nėra buvę, kad šitaip grubiai pasielgtų, nustumtų nuo laiptų ir dar moterį“, – apstulbintas V. Pauliukas.

Pavaduotojo teigimu, įmonė patikrinimo vis tiek neišvengs.

Maža to, Panevėžio VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės pareigūnams. Įtariamasis – įmonės direktoriaus draugas – sulaikytas ir apklaustas.

Kaltina fantazuojant

Pastarąsias trejetą savaičių Respublikinėje Panevėžio ligoninėje besigydantis „Avieros“ direktorius Alvydas Alubeckas grasina irgi bylinėtis su esą incidentą išsigalvojusiais ir jo įmonės vardą šmeižiančiais darbo inspektoriais. Anot direktoriaus, jo advokatai iš Vilniaus pasirūpins, kad nepriklausomi ekspertai nustatytų, kaip susižalojo tikrintojai.

Verslininkas pasakoja apie incidentą sužinojęs iš ligoninėje jį aplankiusių policijos pareigūnų. A. Alubeckas teigia prie jų paskambinęs bičiuliui, kuriam esą buvo patikėjęs sandėlio raktus, mat cechas pastaruoju metu nedirba.

Anot jo, draugas į sandėlį atvažiavo tik pasidėti padangų.

„Jis jau rengėsi išeiti, kai susidūrė su į vidų besiveržiančiais vyru ir moterimi. Perspėjo, kad čia privati teritorija ir nesąs įgaliotas jų įleisti. Paprašė išeiti, o jie vis tiek veržėsi. Draugas tik gražiai juos išstūmė. Nei pargriuvo jie, nieko“, – „Sekundei“ tvirtino A. Alubeckas.

Veržėsi į privačią valdą

Direktorius pasakoja, jog tikrintojams prieš nosį duris užtrenkęs ir užrakinęs draugas išėjo pro kitą pusę, o išsukdamas iš kiemo dar matė, kad atvažiavo greitoji.

„Nepavyko į vidų pakliūti tai sukūrė istoriją, kad juos sužalojo. Samdysime nepriklausomus ekspertus, kad ištirtų, iš kur tokie sužalojimai. Niekas jų nemušė, nelietė“, – bičiulio pasakojimu neabejoja A. Alubeckas.

Direktorius tikisi, kad incidento aplinkybes atskleis vaizdo kameros.

Anot jo, draugas nežinojo, kas tokie veržiasi į sandėlio vidų, tačiau net jei inspektoriai ir būtų spėję prisistatyti, vis tiek būtų buvę išprašyti lauk. Būtent šis įėjimas yra ne į bendrovei, o asmeniškai A. Alubeckui priklausančias patalpas.

„Atvažiavo žmogus tik pasidėti padangų, nei jis ten dirba, nei kitaip susijęs. Aš jo neįpareigojau ką nors įleisti. Tik dalis teritorijos išnuomota bendrovei, o kita dalis mano asmeninė. Ką noriu, tą į ją įleidžiu“, – piktinosi verslininkas.

A. Alubeckas pripažįsta žinojęs, kad jo įmonė atsidūrusi VDI akiratyje. Direktoriaus buvo prašoma pateikti bendrovės dokumentus. Vadovas tą žadėjo padaryti grįžęs iš ligoninės.

„Tai ne, nelaukė, vis tiek atvažiavo. Tokie cirkai mane taip sukrėtė, kad dar savaitę ligoninėje gulėsiu“, – inspektorių uolumas piktina A. Alubecką.

Vyras svarsto teismui teikti ir civilinį ieškinį, nes, anot jo, dėl šio incidento ūmiai pablogėjo sveikata ir ligoninėje teks praleisti papildomai dar bent savaitę.