Gavę informacijos apie galimai atliktą sunkų nusikaltimą, ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, vadovaujant Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams.

Pranešime spaudai nurodoma, kad „Ūrus ir Ko“ vykdant neteisėtą pavojingų atliekų utilizavimo veiklą buvo padaryta žala bendrovės naudojamam turtui.

Įtariama, kad bendrovės vadovas A. Š. įmonės civilinę atsakomybę apdraudusiai draudimo bendrovei, siekdamas apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą, tyčia pateikė neteisingus duomenis dėl įvykio aplinkybių, t. y. nuslėpė, kad žala galimai kilo dėl neteisėtos ir aplaidžios įmonės veiklos.

Dėl to draudimo bendrovė patyrė 26 066 eurų žalą.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertės sukčiavimą numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)