Š. Stepukonis – buvęs Estijoje registruoto fondo „BaltCap Infrastructure Fund“ vadovas ir partneris. Kaip skelbia „Crunchbase“, šioje įmonėje jis dirbo nuo 2011 metų, o iki atleidimo ir įtarimų pasisavinant lėšas buvo atsakingas ir už Nacionalinio stadiono statybas.

Tiesa, reikia pasakyti, kad šios strigo dar prieš privataus kapitalo fondų valdytojui „BaltCap“ pareiškiant įtarimus buvusiam partneriui. Indeksuoti stadiono statybų kainą buvo prašoma spalį, nors įtarimai pareikšti lapkričio mėnesį.

Nenutylant kalboms, kad vyras gali būti atsakingas už 16,6 mln. Eur lėšų pasisavinimą, nors dabar jau kalbama ir apie galimas didesnes sumas, šiuo metu tarnybos atlieka tyrimus. Tuo užsiima tiek Europos prokuratūra, tiek FNTT. „BaltCap“ tikslas – žalos atlyginimas.

Nors dalį savo paskyrų Š. Stepukonis socialinėse medijose, kaip „Linkedin“, pašalino, kažkiek informacijos rasti kai kuriose dar galima.

Štai „Crunchbase“ skelbiama, kad, kaip jau minėta anksčiau, vyras prie „BaltCap“ prisijungė prieš daugiau nei dešimtmetį, 2011-aisiais. Prieš tai, 2004–2008 m., mokėsi Kauno technologijos universitete, kur įgijo finansų vadybos bakalauro laipsnį, mokėsi „London Bussines School“, ten toliau gilino žinias apie finansų valdymą.

„Crunchbase“ nurodyta, kad vyras buvo ir „Coffe Inn“ (dabartinio „Caffeine“)  bei „Labochema“ valdyboje. Taip pat vadovavo ir tokioms fondui „BaltCap“ priklausančioms įmonėms, kaip UAB „Moelta“, UAB „Žvirgždaičių energija“, UAB „Nullus“.

Kiuberis: nebuvo priežasčių juo nepasitikėti

Delfi pasikalbėjo su anksčiau jį pažinojusiu tuometinio „Coffe Inn“, kuris vėliau tapo „Caffeine“, bendraįkūrėju Nidu Kiuberiu.

Š. Stepukonis anksčiau drauge dirbo įmonės valdyboje. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)