Gubernatoriaus nuomone, regioniniam verslui reikia greičiau sukurti tai, ką turi lenkai ir lietuviai.

Tokią nuomonę N. Cukanovas išsakė po neseniai įvykusio Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo premjero vizito į Kaliningradą. Primename, jog tada D. Medvedevas pabrėžė, jog Rusijos valdžios ir Kaliningrado srities valdžios užduotis – „maksimali regiono ekonomikos adaptacija“ bei „išsaugojimas maksimaliai visiems palankių sąlygų imtis verslo“, 2016 m. panaikinus išskirtinę ekonominę zoną. Vienas iš pasiūlymų buvo įtraukti į išskirtinę ekonominę zoną turimo ir rekreacijos bendroves. Šiuo metu tokios įmonės negali tikėtis lengvatų.

N. Cukanovas pabrėžė, kad šioje srityje reikalingos skubios reformos. Jis pateikė Pasienio tarnybos statistiką. „Specialiai paklausiau skaičių. Gegužės 9-osios savaitgalį į Lietuvą ir Lenkiją išvyko 56 tūkst. kaliningradiečių. Kiekvienas – minus tūkstantis dolerių regiono ekonomikai. Štai ir skaičiuokite, kiek pinigų jie išvežė į kaimynines valstybes. Kodėl jų nepalikus regione“, – pabrėžė jis.

Primename, jog pagal naują, ambicingą regiono plėtros strategiją, iki 2020 m. planuojama pritraukti į Kaliningrado sritį 47 mln. turistų. Šiuo metu kasmet regioną aplanko 450 tūkst. turistų, iš kurių 50 tūkst. – užsieniečiai, o 400 tūkst. – rusai. 2013 m. duomenimis, vien Rusijos ir Lenkijos sieną kirto apie 2 mln. kaliningradiečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)