„Delfi“ keleto šeimų paprašė pasipasakoti ir paskaičiuoti, kiek per mėnesį pinigų jie išleidžia maistui. Mūsų prašymu, buvo skaičiuojamos tik tos išlaidos, kurios yra patiriamos maisto prekių parduotuvėse, tačiau į bendrą sumą neįtraukiant išlaidų kavinėse, baruose ar kitose maitinimo įstaigose.

Ekonomistas Žygimantas Mauricas tikino, kad lietuviai maistui vidutiniškai išleidžia didelę savo pajamų dalį ir nors dėl augančių atlyginimų šis santykis kasmet gerėja, 2020-ųjų išlaidos bus išskirtinės. Pandemija prekybos centrams 2020-aisiais atnešė tikrą aukso amžių ir ekonomistas sako nenustebsiantis, jei 2021-aisiais maisto parduotuvių tinklų apyvartų augimai, lyginant su praėjusiais metais, bus neigiami.

Ieško kokybiškesnių produktų

Vilniuje gyvenanti Reda pasakojo skaičiavusi pavasarį patirtas išlaidas maistui. Nors jos kiekvieną mėnesį kito, moteris sutiko pasidalinti gautais skaičiais.

Jos šeimoje, kaip aiškino – trys asmenys. Tai – du suaugę ir vienas 5-erių metų vaikas.

Gauti skaičiavimai parodė, kad maistui šeima per mėnesį išleidžia apie 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)