Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius pranešė, kad 29 Seimo nariai kreipiasi į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę, jog dėl šiurkščių pažeidimų priimant biudžetą, ji neperduotų dokumento pasirašyti prezidentei.

Tokią galimybę numato Seimo statuto 160 straipsnis.

Pagal jį, priimtą įstatymą galima sulaikyti, jeigu dėl to motyvuotu raštu, kad buvo padaryta Seimo statuto pažeidimų, į Seimą kreipiasi Seimo pirmininkas, komitetas arba ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų. Tuomet šį kreipimąsi svarsto Etikos ir procedūrų komisija. Kol ji nepateikia savo išvadų, Seimo pirmininkas negali perduoti įstatymo pasirašyti prezidentui.

Jei Etikos ir procedūrų komisija konstatuoja, jog buvo šiurkščiai pažeista įstatymų leidybos procedūra, arba nepateikia savo išvadų nustatyta tvarka, Seimas balsuoja, ar ginčijamą įstatymą pripažinti netekusiu galios, ar palikti jį galioti. Įstatymą pripažinus netekusiu galios, jo projekto svarstymas paprastai kartojamas nuo tos stadijos, kai buvo padarytas pažeidimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)