Balsai, reikalaujantys boikotuoti jų produkciją Estijos rinkoje, skamba vis garsiau, o pirmieji precedento neturintys žingsniai jau žengti.

Tarp tokių kompanijų ir prekių ženklų galima paminėti, pavyzdžiui, lietuvių „Viči“ ir kinų „Xiaomi“, Estijoje registruotą Rusijos įmonę „eKassir“, taip pat „Bacardi“, „Bonduelle“, „Mars“, „Nestlé“, „PepsiCo“, „Philip Morris“ ir „Yves Rocher“.

Estijos parduotuvių lentynose siūlomas didžiulis tokių produktų pasirinkimas. Ukrainos nacionalinė kovos su korupcija agentūra (NAPK) visas šias bendroves vadina tarptautinėmis karo rėmėjomis – bendrovėmis, kurių padedama Rusija turi finansinių ir techninių galimybių ir toliau žudyti ukrainiečius.

Estijos gynybos ministerija kaip galutinė vartotoja kovo 7 d. žengė precedento neturintį žingsnį ir savo iniciatyva padarė būtent tai, ką kvietė daryti vienas Lietuvos politikių: gynybos ministras Hanno Pevkuras nurodė savo ministerijai nebevartoti produktų, kurių gamintojai palaiko verslo ryšius su Rusija.

Įmonės, kurias Ukraina paskelbė karo rėmėjomis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)