„Panašu, kad po dvejų Ukrainos karo metų net užsienio investuotojai netiki, kad Rusija galėtų kovoti su dviem valstybėmis vienu metu. Kazachstanas taip pat turi 20 mln. žmonių. Žinoma, jei taip nutiks, tai bus didelė trauma Kazachstanui, nes esame šalis neturinti priėjimo prie jūros ir daug svarbių ekonominių ryšių, įskaitant maisto importą iš Rusijos“, – interviu Niurjorke, JAV, kuris vyko anglų kalba kartu su žurnalistais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, teigė T. Turlovas.

„Net Jungtinėse Valstijose, tai iš tikrųjų neatrodo įmanoma. Suprantu, kad daug žmonių Rusijoje šneka beprotiškus dalykus ir eina iš proto dėl daugybės klausimų. Bet aš niekada netikėjau, kad Rusija galės įsiveržti į Ukrainą. Taigi, žinoma, galiu klysti. Bet šiuo metu aš nejaučiu, nei čia, Niujorke, nei Londone, nei Kazachstane, kad kažkas tikrai mano, jog ši agresija gali būti tikra“, – pažymėjo jis.

T. Turlovas akcentavo, kad Kazachstano prezidentas yra „vienas geriausių diplomatų“, tad karinės agresijos turėtų būti išvengta.

„Mūsų prezidentas, manau, yra vienas geriausių diplomatų. Jis praleido daug laiko Jungtinėse Tautose, užmezgė puikius santykius su Kinija, o Kazachstanas tampa ir strateginiu Kinijos partneriu. Mes turime labai gerus santykius su Prancūzija, su JAV. Ir panašu, kad Kazachstanas turi daug sąjungininkų, įskaitant Kiniją, kuri, manau, šiuo metu yra vienintelė strateginė Rusijos partnerė“, – sakė verslininkas.

„Dabar atrodo, kad niekas, bent jau mano rate, negali tuo patikėti (Rusijos galimu Kazachstano puolimu – ELTA). Atrodo, kad tai niekam nenaudinga, bet kokiame kare nėra naudos“, – akcentavo jis.

Buvimas Ukrainos vyriausybės sankcionuotų asmenų sąraše įtakos neturi, tačiau – nemalonus

Vis tik Kazachstano pilietybę turintis verslininkas yra įtrauktas į Ukrainos vyriausybės sankcionuotų asmenų sąrašą. Tai, jo teigimu, įtakos verslui neturi, tačiau asmeniškai T. Turlovui nėra malonu būti tarp sankcionuotų asmenų, tikina verslininkas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją