Rusijos finansų ministerijos vadovui šiuo klausimu pritaria ir jo pirmtakas minėtame poste Aleksejus Kudrinas. Jis įsitikinęs, kad toks ministerijos sprendimas socialinio sprogimo nesukeltų. Kaip paaiškėjo, Rusijos darbo ir socialinės apsaugos ministerijos vadovas Maksimas Tolipinas mano, kad pensinio amžiaus ilginimas Rusijoje, už kurį taip aršiai pasisako šalies finansų ministerija, šalies biudžetui neduos jokios apčiuopiamos naudos.

„Būtina skubiai spręsti išankstinių pensijų naikinimo ir pensinio amžiaus ilginimo klausimą. Tokie pokyčiai leistų ne tik sumažinti naštą biudžetui, bet ir atliktų pačią svarbiausią užduotį – sušvelnintų demografinės situacijos padarinius, kurių sulauksime jau artimiausiu metu“, – antradienį pareiškė Rusijos finansų ministerijos vadovas.

Anot A. Siluanovo, šalies biudžeto išlaidų optimizavimo procese vienas svarbiausių uždavinių tenka būtent socialinėms išmokoms. Anot ministro, tokia situacija paskatino sistemos, kurioje dominuoja rimti įsipareigojimai, menkai padedantys spręsti skurdo problemą, atsiradimą. „Būtina modernizuoti socialinių išmokų sistemą“, – pareiškė Rusijos finansų ministras.

Antonas Siluanovas
Jis taip pat pridūrė, kad kaupiamųjų pensijų sistemos vystymas yra vienas iš pagrindinių šalies ekonomikos augimo veiksnių esant spaudimui iš išorės. „Sankcijų sąlygomis būtinas savas investuotojas šalies viduje. Šiuo atveju labai svarbus pensijų sistemos ir kaupiamojo gyvybės draudimo sistemų vystymas, draudimo sferos plėtra“, – paaiškino A. Siluanovas.

Rusijos finansų ministras pridūrė, kad Rusijos ekonomika turi rimtų demografinių problemų: norint užtikrinti ekonomikos augimą, būtina darbo jėga. „Remiantis visais įmanomais parametrais, įskaitant ir ilgėjančią gyvenimo trukmę, sparčiai artėjame prie Europos standartų. Todėl ir reikia ieškoti sprendimų, kurios taiko minėtosios valstybės“, – pareiškė Rusijos finansų ministras.

Tarptautiniai specialistai, priminė A. Siluanovas, Rusijos Federacijai rekomenduoja pensinį amžių vyrams ir moterims prailginti iki 65 metų (šiuo metu moterų pensinis amžius siekia 55 metus, o vyrų – 60 metų). Rusijos Federacijai dar teks spręsti klausimą, kokiu tempu ir kiek ilginti pensinį amžių.

Anksčiau buvo skelbia, kad Rusijos valdžia sprendimą dėl kaupiamosios pensijos dalies ketina priimti šių metų balandį ar gegužę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)