„Jei Rusija kenks šiems rinkimams sekmadienį, turime išlikti ryžtingi, kad jai tektų mokėti didesnę kainą“, - sakė J.Bidenas žurnalistams po susitikimo su Rumunijos prezidentu Traianu Basescu.
„Visos šalys turi pasinaudoti savo įtaka, kad Ukrainos piliečiams būtų sukurta stabili aplinka laisvai atiduoti savo baldą“, - sakė viceprezidentas.

J.Bidenas taip pat patikino NATO narę Rumuniją, kad Vašingtonas pasirengęs laikytis įsipareigojimų pagal Šiaurės Atlanto sutarties 5-ąjį straipsnį, kuris skelbia, kad vienos NATO narės užpuolimas laikomas ataka prieš visas Aljanso nares.

Pasak viceprezidento, per pokalbį su Rumunijos prezidentu jie aptarė „vykdomas ir neatidėliotinas JAV bei NATO pastangas didinti karinį kontingentą Vidurio ir Rytų Europoje ore, jūroje ir sausumoje“.

Ragina nenutraukti dujų tiekimo

Europos Komisija trečiadienį paragino Rusiją vykdyti savo įsipareigojimą užtikrinti nepertraukiamą dujų tiekimą Europai per Ukrainą, kol vyksta derybos dėl šios šalies ateities.

Yra „būtina“, kad derybos tęstųsi, ir kol jos „vyksta, dujų tiekimas neturėtų būti nutrauktas“, pažymėjo Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuel Barroso laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)