„Restoranų vadovai negali tiksliai pasakyti, kiek klientai palieka arbatpinigių, tačiau susidarė įspūdis, kad tik įvedus eurą, pirmas dvi savaites, arbatpinigių sumos stipriai sumažėjo – žmonės nežinojo, kiek arbatpinigių palikti ir taupymas buvo akivaizdus. Personalas jau buvo pradėjęs burbėti, kad arbatpinigių visiškai nėra“, - komentavo restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovas Kęstutis Markevičius.

Pasak jo, padavėjų lūkesčiai, kad 1-2 litus pakeis 1 euras daugeliu atvejų nepasitvirtino.

„Praėjus dviem savaitėms, žmonės išmoko jausti naujus pinigus ir situacija grįžta į pradinę padėtį. Yra tokių restoranų, kurie pasiekė buvusį lygį, yra tokių, kurie jį net viršijo, tačiau jų – mažuma. Tiesa, ten, kur ateina daugiau užsieniečių, didelio arbatpinigių kritimo nebuvo“, - pastebi K. Markevičius.

Čili picos“ direktorė Giedrė Kvedaravičienė sako, kad bendrovė tokiai situacijai buvo pasiruošusi – kaip ir tikėtasi, nauja valiuta daliai klientų sukėlė šiek tiek sumaišties.

„Tą parodo ir paliekami arbatpinigiai „Čili picos“ darbuotojams. Taisyklės palikti 10 proc. nuo sumokėtos už maistą sumos ir anksčiau laikėsi tik dalis klientų, dažnai iki euro įvedimo klientai palikdavo 1-2 Lt. Įvedus eurą matome, kad klientai mintyse tiek mokėtiną sumą, tiek paliekamus arbatpinigius paskaičiuoja ir litais“, - komentavo ji.

Tačiau palikti eurą dažnam svečiui – gaila, todėl dažnai arbatpinigiai yra smulkiausios euro monetos: 1, 2, 5, 10 centų, o galutinė paliekama suma nesiekia 1 euro.

Kiek pinigų kavinių lankytojai palieka arbatpinigiams, pasakyti sunku, tačiau kavinių atstovai skaičiuoja, kad vertinant daugumą klientų, sumos sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1426)