„Tie dalykai, kurie dabar yra siūlomi darbo grupės, mokslininkų, ko gero, akademine, logine prasme yra gana nuoseklūs. Tam sunku būtų paprieštarauti, kad ir tai reikalinga, ir tai reikalinga. Visgi jeigu politikai pradės išsirinkinėti ir tampyti į vieną ar į kitą pusę tas nuostatas ir kažką priimti, kažką atmesti ir kažką apskritai sugadinti ar iš esmės pakoreguoti, tai principas, suprogramuotas šitos darbo grupės darbe, bus panaikintas“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo S. Jakeliūnas.

Jis sakė abejojantis, ar bus politinė valia įgyvendinti darbo grupės siūlymus dėl darbo santykių:

„Yra didžiuliai pinigai – ir europiniai, ir biudžeto pinigai, ir mokslininkai už tuos pinigus turi atidirbti, tačiau labai abejoju, ar yra galimybių ir politinė valia viską įgyvendinti. Galbūt diskredituota bus ta idėja, kad bus padaryta per didelė apimtis to darbo, kuris nebus panaudotas“, - teigė S. Jakeliūnas.

A. Butkevičius tikisi, kad diskusijų sulaukęs kodekso pakeitimų projektas rinką padarys kur kas lankstesnę. Pasak jo, Lietuva pagal darbo santykius pasaulyje yra 124 vietoje ir labai atsilieka nuo kaimyninių valstybių.

Trišalei tarybai vadovaujanti profesinių sąjungų atstovė skeptiškai vertina mokslininkų grupės pateiktą darbo santykių reguliavimo projektą. Gražina Gruzdienė sako, kad jis nėra sąžiningas darbuotojų atžvilgiu ir net pavojingas.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.