Nuo liepos 28 d. Rusijos veterinarijos tarnyba ("Rosselchoznadzor") uždraudė Ukrainos pieno ir jo produkcijos įvežimą. Ukrainos pieno gamintojai priversti ieškoti naujų savo produkcijos realizavimo rinkų, informuoja BBC.

Anot tarnybos, sprendimas uždrausti iš Ukrainos importuoti pieną ir bet kokius pieno produktus priimtas todėl, kad " daug kartų Ukrainos pieno produkcijoje, įvežamoje į Rusiją, nustatyta uždraustų ir kenksmingų medžiagų - tarp jų, antibiotikų, sunkiųjų metalų druskų, mikroorganizmų - pėdsakų".

Rusijos tarnyba nerimauja ir dėl to, kad Ukraina "neatlieka pasienio veterinarinės kontrolės".

Rusijos valdininkų susirūpinimą kelia ir "nekontroliuojamas uždraustos Ukrainos žemės ūkio produkcijos įvežimas keleivių bagaže".

Šių metų birželį Rusija uždraudė importuoti Ukrainos bulves. O Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba ("Rospotrebnadzor") uždraudė importuoti Ukrainos sultis, alų ir konservus, esą "jų kokybė neatitinka Rusijos reikalavimų".

Nuo liepos 29 dienos įvedamas draudimas importuoti Ukrainos daržovių ir žuvies konservus.

Prieš metus Rusija uždraudė Ukrainos konditerijos korporacijos "Roshen" produkcijos importą. Būtent nuo ano draudimo smarkiai pablogėjo prekybiniai santykiai tarp Kijevo ir Maskvos.

Primename, kad anksčiau panašaus draudimo buvo sulaukusi ir Lietuva, Gruzija, Moldova ir kitos valstybės. Analitikai nurodo, kad Rusija maisto importo politika dažnai naudoja geopolitiniams tikslams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)