Prekyba

Bendrai visiems rekomenduojama visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių (išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kt.). Tai negalioja prekybai internetu.

Taip pat rekomenduojama padidinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip 5 asmenys; asmenims iš vieno šeimos ir (ar) namų ūkio lankytis po vieną; nustatyti ilgesnį darbo laiką.

Draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla, išskyrus:

  • parduotuves (įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose), kurių pagrindinė veikla yra maisto, pašarų gyvūnams, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas;
  • maisto prekybą turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose;
  • internetinę prekybą ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose;
  • lauko prekybą eglutėmis ir kitais medeliais, skirtais šventėms.


Atsiėmimo punktai. Specialių reikalavimų prekių atsiėmimo punktų įrengimui nėra nustatyta, tad perduodant ir atsiimant prekes svarbiausia laikytis VESOC vadovo nurodytų priemonių ir atstumų reikalavimų.

Plotas. Parduotuvėse, kurių veikla nedraudžiama, turi būti užtikrinamas 15 kv. m. prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos sąlygos.


Paslaugos

Bendros rekomendacijos. Paslaugų, kurios nėra draudžiamos, teikimo vietose turi būti užtikrinamas 10 kv. m. paslaugos teikimo plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos sąlygos.

Paslaugų trukmė: neuždraustų paslaugų trukmė tarp paslaugos tiekėjo ir gavėjo – iki 15 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)