Finansų ministerijos atstovas Irmantas Mikulėnas yra tvirtinęs, kad nustosianti galioti PVM lengvata maitinimo sektoriui valstybės ir savivaldybių biudžetams atneš papildomus 140 mln. eurų.

Tuo tarpu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) vadovė Evalda Šiškauskienė Eltai yra teigusi, kad nuo kitų metų minimaliai mėnesinei algai (MMA) kylant iki 924 eurų, ir sektoriui pritaikius standartinį PVM, kainos galėtų augti 22 proc.

2022 m. Vyriausybė siūlė PVM lengvatą maitinimo įstaigoms taikyti iki 2023 m. vidurio, tačiau Seimas nusprendė, jog ji galios visus metus. Dėl šio klausimo kilo ginčas valdančiojoje konservatorių partijoje, kadangi Vyriausybės pozicijai tuomet nepritarė tuometis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas. Galiausiai, jis buvo pašalintas iš partijos, paliko frakciją, galiausiai – ir Seimą.

Praeitais metais parlamento Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai siūlė lengvatinį 9 procentų PVM tarifą restoranų, kavinių ir panašių maitinimo įstaigų teikiamoms maitinimo paslaugoms taikyti neterminuotai. Seimui atmetus pasiūlymą, „valstiečiai“ inicijavo alternatyvą – lengvatinį 9 proc. PVM tarifą taikyti dar trejus metus – 2024–2026 m. Vis tik, jam taip pat parlamentas nepritarė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją