Keturios investavimo kryptys

Estijos sostinėje Taline registruota bendrovė AS „BaltCap“ yra dešimtis įmonių pardavęs didžiausias regione privataus kapitalo fondų valdytojas. Bedrovė orientuojasi į keturias strategines investavimo kryptis: infrastruktūros investicijas (angl. infrastructure), įmonių įsigijimą (buyout), plėtrą (growth), rizikos kapitalą (venture).

Vienas iš bendrovės akcininkų, partnerių ir Lietuvoje veikiančios „BaltCap“ vadovas Simonas Gustainistaip apibūdina įmonės veiklą:

„BaltCap“ yra fondų valdymo įmonių grupė, registruota Estijoje. Ji priklauso dešimčiai partnerių, aš esu vienas jos savininkų. Mes turime keturias kryptis, kuriose investuojame lėšas, tos lėšos yra investuotojų ir mūsų pačių“, – naujienų agentūrai ELTA vasarį sakė S. Gustainis.

Pernai balandį pranešime spaudai bendrovė skelbė, kad nuo 1995 metų įsteigimo „BaltCap“ yra pritraukęs 700 mln. eurų į keturis minėtų skirtingų strategijų fondus, atliko daugiau nei 100 investicijų ir pardavė per 60 įmonių.

„Istoriškai „BaltCap“ fokusavosi į įsigijimo kapitalą, tai yra, orientuojamės į visiškus bendrovių įsigijimus ir 100 proc. kontrolę. Tai yra tai, nuo ko mes pradėjome ir su kuo dirbome iki maždaug 2010 metų, kuomet pradėjome plėsti savo veiklos barą. Maždaug tuo metu prie mūsų prisijungė ir Šarūnas Stepukonis“, – minėtame interviu agentūrai kalbėjo S. Gustainis, primindamas buvusį partnerį, šiuo metu sulaikytą dėl galimo lėšų pasisavinimo.

„BaltCap“ turi biurus Taline, Rygoje, Vilniuje, Helsinkyje, Stokholme ir Varšuvoje. Kompanija 2008 metais yra pasirašiusi Jungtinių Tautų Atsakingo investavimo principų dokumentą.