Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios”, per pastarąsias dvi savaites kai kurie mėsos gaminiai Kaliningrade pabrango dvigubai.

Kaip leidiniui pasakojo Kaliningrado srityje gyvenantis Igoris L., kiauliena ir šios mėsos gaminiai praėjusį savaitgalį buvo perkamiausia prekė Kaliningrado centrinėje turgavietėje.

Pasak vyriškio, kilogramas kiaulienos faršo iš ryto kainavo apie 230 rublių (16 litų), o vėliau kaina kilo iki 260 rublių (18 litų), kiaulienos skerdieną su kaulais ir didžiuliu riebalų kiekiu pardavinėjo ne mažiau kaip už 210 rublių (15 litų), virtos dešros ir pieniškos dešrelės kainavo nuo 280 iki 320 rublių (20-23 litus), parūkyta, rūkyta dešra – 400-700 rublių (28-50 litų). Ir tai dar ne riba – prognozuojama, kad kainos ir toliau augs.

Kaliningradiečiai mėsos trūkumą bando spręsti veždami mėsą ir jos gaminius iš Lietuvos ir Lenkijos - pasienyje su Lietuva bei Lenkija „Roselhosnadzor“ pareigūnai užfiksavo beveik pusę tūkstančio pažeidėjų, kurie iš viso gabeno 1,3 tonos įvairios draudžiamos įvežti mėsos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)