Naujausias Verslo klimato indeksas sausio-vasario mėnesiais kilstelėjo nuo 106,7 iki 106,8 punkto. Tiesa, net toks šoktelėjimas nepasiekė rinkų prognozių, nes nerimas dėl situacijos Graikijoje ir Ukrainoje veikia įmonių nuomonę apie sąlygas rinkoje.

IFO, savo apklausoje pateikianti maždaug 7 tūkst. įmonių atsakymus, nurodo, kad nors dėl dabartinių sąlygų rinkose ir nerimaujama, tačiau kyla optimizmas, vertinant ateities tendencijas.

„Vokietijos ekonomika yra gana energinga, jei atsižvelgsime į tvyrantį geopolitinį netikrumą", - kalba IFO prezidentas Hansas Werneris Sinnas.

Kiek anksčiau šį mėnesį pateikti duomenys parodė, kad Vokietijos ekonomika, laikoma didžiausia visoje euro zonoje, ketvirtąjį 2014 m. ketvirtį išaugo 0,7 proc. bei aplenkė analitikų prognozes.

IFO indekso pasiekti 106,8 punkto laikomi aukščiausiais nuo pat praėjusių metų liepos, nors analitikai tikėjosi, kad rodiklis sudarys 107,7 punkto.

„Vasario mėnesio IFO duomenys apie verslo klimatą vėl pateikia optimistiškų signalų - tokių jau matėme per paskutiniuosius tris mėnesius - apie pagerėjimą Vokietijos ekonomikoje trumpalaikėje perspektyvoje", - kalba bendrovės „IHS Global Insight" vyresnysis Vokietijos padalinio ekonomistas Timas Kleinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)