Savo apžvalgoje "Moody's" atkreipė dėmesį į šalies valdžios pasiekimus pertvarkant ekonomiką ir mažinant biudžeto deficito ir einamosios sąskaitos deficitus.

TVF nuo praėjusių metų rugsėjo pristabdė 17,5 mlrd. dolerių paramos dalies išmokėjimą - iš pradžių laukdamas, kol, bus priimtas šalies biudžetas, vėliau - kol bus įveikta tris mėnesius trukusi politinė krizė.

"Naujoji vyriausybė atnaujino reformų darbotvarkę ir atkreipė dėmesį į problemas, kurias spręsti reikalavo tarptautinės paramos donorai. Šią savaitę Kijeve dirba TVF misija, ir "Moody's" prognozuoja, kad Fondas iki pusmečio pabaigos skirs ilgai lauktą 1,7 mlrd. dolerių paramos dalį.

Panašią prognozę balandžio pabaigoje skelbė ir Ukrainos naujasis finansų ministras Aleksandras Daniliukas. Interviu "Reuters" agentūrai jis sakė, kad šių metų birželį tikimasi gauti eilinės paramos išmoką. TVF kreditavimo atnaujinimas turėtų duoti žalią šviesą ir kitiems kreditoriams.

TVF misija savo vizitą Kijeve baigia gegužės 18 dieną. Prieš pradėdamas darbą Kijeve, Fondas naujosios vyriausybės pastangas apibūdino kaip "teikiančias vilčių".

"Moody's" atkreipė dėmesį į "trapią" situaciją Ukrainos ekonomikoje ir vieną iš rizikų įvardino konfliktą su prorusiškais separatistais rytinėje šalies dalyje ir nesureguliuotą klausimą dėl skolos Rusijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)