„Kanados bendrovei „Alimentation Couche-Tard“ priklausančio tarptautinio degalinių tinklo „Circle K“ sprendimas sustabdyti 38-ių degalinių veiklą Rusijos Federacijoje nesikeičia.

Suprasdami tai, kad degalinės dėl jose įrengtų degalų talpų yra išskirtinio dėmesio reikalaujantys specifinės paskirties objektai ir savo atsakomybę dėl galimų incidentų, avarijų ar nutekėjimų, išimtinai dėl aplinkos ir visuomenės saugumo negalime jų palikti tinkamai tam nepasirengę“, – „Delfi“ komentavo „Circle K“ vadovas Skirmantas Mačiukas.

Jis pabrėžė, kad priimant sprendimą nutraukti veiklą Rusijoje buvo skelbiama, jog išėjimo planus bendrovė įgyvendins atsakingai, siekdama apsaugoti darbuotojus.

Skirmantas Mačiukas

„Taip, šis procesas trunka 3 savaites ir, deja, vis dar tęsiasi, tačiau darome viską, kad kuo greičiau Rusijoje užbaigtume visas operacijas.

Griežtai smerkiame karą prieš laisvą Ukrainos tautą. Patikiname, kad kovo 7 dieną paskelbtas mūsų pažadas palikti Rusijos rinką nesikeičia, o globaliu mastu komanda yra mobilizuota, kad būtų galima kaip įmanoma greičiau ir būtinai – saugiai palikti Rusijos rinką“, – patikino S. Mačiukas.

Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos (LAIEK) prezidentas Martynas Nagevičius antradienį feisbuke paskelbė, kad „Circle K Lietuva“, kovo pradžioje žiniasklaidai paskelbusi, kad nutraukė veiklą Rusijoje, vis dėlto ir toliau ten veikia.

„Tai yra – „Circle K“ degalinės Rusijoje veikia, vykdoma apyvarta ir toliau mokami mokesčiai į Rusijos biudžetą“, – rašė energetikos ekspertas.

M. Nagevičius kartu prie įrašo pateikė, jo teigimu, Sankt Peterburge praėjusį sekmadienį, kovo 27 dieną, darytų nuotraukų, kurios esą pagrindžia šiuos pareiškimus.

„Veikia ir kitos „Circle K“ degalinės Rusijoje. Ir bet kas gali paskambinti į jas ir tuo įsitikinti“, – rašo M. Nagevičius.

„Man iš dalies gaila visų tų verslų, įstrigusių Rusijoje. Ir tam tikra prasme aš visus juos suprantu ir užjaučiu. Ir tikrai nesu už raganų medžioklę. Na bet meluoti.... Šis karas labai gražiai atskleidžia kas yra kas“, – konstatuoja konfederacijos prezidentas, prieš tai aptaręs kai kuriuos kontroversiškai vertintus verslo atvejus Lietuvoje ir užsienyje.

Vėliau jis teigia sulaukęs ir bendrovės paaiškinimo, tad papildęs savo įrašą feisbuke.

Martynas Nagevičius

„Delfi“ primena, kad reaguodama į tebesitęsiantį Rusijos karą prieš Ukrainą „Alimentation Couche-Tard, Inc.“ (ACT) kovo pradžioje pranešė, jog stabdo veiklą Rusijoje. Bendrovė valdo daugiau nei 16 tūkst. parduotuvių ir „Circle K“ degalinių tinklą Šiaurės Amerikoje bei Europoje, skelbia ELTA.

ACT informavo stabdanti 38 parduotuvių Rusijoje veiklą ir besirūpinanti, kad būtų užtikrintas darbuotojų saugumas, o veikla būtų nutraukta tinkamai bei atsakingai, pažymima pranešime.

Rusijoje ACT veikė kaip prekės ženklas „Circle K“, turėjo daugiau kaip 320 darbuotojų Sankt Peterburge, Murmanske bei Pskove.

„Circle K Lietuva“ dar anksčiau atsisakė bendradarbiavimo su visais degalinių parduotuvėse esančių prekių tiekėjais, turinčiais bet kokių ryšių su Rusijos Federacija ir Baltarusija. 95-ias degalines Lietuvoje valdanti bendrovė „Circle K“ yra didžiausia pagal pajamas Lietuvos mažmeninės naftos prekybos įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)