Tokia situacija rodo, kad Europos centrinis bankas (ECB) susidurs su papildomais sunkumais, keldamas regiono infliacijos lygį. Apie tai praneša laikraštis „The Wall Street Journal".

Duomenų analizės bendrovė „Markit", apklaususi daugiau kaip 3 tūkst. apdirbamosios pramonės atstovų visoje euro zonoje, pirmadienį nurodė, kad jos sudaromas pirkimų vadybininkų indeksas (PVI) gruodžio-sausio mėnesiais pakilo nuo 50,6 iki 51,0 punkto. Analitikai primena, kad per 50 punktų perkopęs rodiklis paprastai rodo sektoriaus plėtrą.

Daugiausiai įtakos smukusiam sektoriaus aktyvumui turėjo susilpnėję rodikliai iš Prancūzijos, Italijos, Austrijos ir Graikijos.

Lėčiau kilo gamybos apimtys ir Vokietijoje, todėl daugiausiai prie sektoriaus veiklos intensyvėjimo prisidėjo tik atsigaunanti Ispanija ir Nyderlandai.

Sausio 22 d. Europos centrinio banko vadovas Mario Draghi pranešė, kad kas mėnesį Europos centrinių bankų sistema supirks vertybinių popierių už 60 mlrd. eurų iki pat 2016 metų pabaigos.

Per šiuos 18 mėnesių Europos centrinių bankų sistema į rinką įlies 1,08 trilijono eurų, arba beveik dvigubai daugiau nei tikėtasi.

Naujienų agentūros „Bloomberg" apklausti analitikai prognozavo, kad ECB paskelbs maždaug 550 mlrd. eurų vertės kiekybinio švelninimo programą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)