Neoficialiai svarstoma, kad Lietuvos socialdemokratų partijai priklausantis V. Miltienis yra realiausias kandidatas laimėti šiuo metu vykstantį konkursą į Muitinės departamento generalinio direktorius pareigas.

Pats V. Miltienis sakė, kad kol kas nuo komentarų dėl muitinės vadovo posto norėtų susilaikyti.

„Kol kas esu laisvas žmogus, taip sakant, ir nenoriu kažko nei tvirtinti, nei neigti. Tai gal tiek to – palauksime, kas bus“, – DELFI kalbėjo V. Miltienis.

Pakartotinai paklaustas, ar yra pateikęs paraišką dalyvauti konkurse jis sakė: „Palaikysime intrigą“.

Kaip DELFI sakė finansų ministro patarėjas Remigijus Bielinskas, paraiškų dalyvauti šiame konkurse teikimas baigėsi lapkričio 4 dieną, o po to dar 5 dienas dokumentai buvo tikslinami.

„Dabar prasidėjusi kita procedūra, nes tarnyba muitinėje yra ypatinga ir jai galioja šiek tiek kitokios sąlygos. Jei įprastai specialiosios tarnybos tarnautojus patikrina jau laimėjus konkursą, tai čia jų nepriekaištinga reputacija tikrinama iš anksto“, – kalbėjo jis.

R. Bielinsko vertinimu, šis procesas užtruks apie mėnesį.

Muitinės departamento generalinio direktoriaus atlyginimas neatskaičius mokesčių siekia 1552,95 euro.

Nenustebintų

Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius Mykolas Majauskas sakė, kad jo naujas V. Miltienio karjeros posūkis visiškai nenustebintų.

„Juk jis yra socialdemokratų partijos pilkasis kardinolas. Tai tik dar kartą patvirtintų įsigalėjusį valstybės valdymą, kai rūpinamasi partiniais kadrais. Nesvarbu, kokia jų praeitis ar patirtis“, – sakė jis.

M. Majauskas pažymėjo, kad kai tokie dalykai vyksta Vyriausybės lygmeniu, jam „užverda kraujas“.

„Galbūt premjeras Algirdas Butkevičius jaučiasi skolingas ir stengiasi atsidėkoti. Manau, tai būtų didelis skandalas“, – sakė konservatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)