Ilgieji savaitgaliai 2024 metais

Pirmasis ilgas savaitgalis šiais metais bus vasario 16–18 dienomis. Vasario 16-oji yra Lietuvos valstybės atkūrimo diena, nedarbo diena, penktadienis.

Antrasis toks savaitgalis bus per kitą valstybei svarbią šventę – kovo 9–11 dienomis, nes Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, nedarbo diena, pirmadienis.

Trečiasis ilgasis savaitgalis prasidės kovą ir persikels į balandį – tai bus Šv. Velykos. Nedarbo dienos bus išeiginės kovo 30–31 ir balandžio 1 diena (pirmadienis).

Ketvirtasis ilgas savaitgalis bus per Jonines, birželio 22–24 dienomis. Birželio 24-oji bus nedarbo diena, pirmadienis.

Penktasis ir paskutinysis metų ilgasis savaitgalis bus lapkričio 1–3 dienomis. Lapkričio 1-oji yra Visų šventųjų diena, nedarbo diena, penktadienis.

Beje, šių metų pradžia sutapo su pernykščiu ilguoju savaitgaliu: sausio 1-oji yra nedarbo diena (pirmadienis).

2023-aisiais metais ilgųjų savaitgalių buvo trys: per Šv. Velykas, Tarptautinę darbo dieną ir per ką tik pasibaigusį kalėdinį laikotarpį.

Ilgieji savaitgaliai (ir papildomi, kuriuos galima susikurti naudojant atostogų dienas):

Jeigu ilgųjų savaitgalių nepakanka


Tuo atveju, jeigu išvardytų ilgųjų savaitgalių per mažai, galima susikurti papildomus, panaudojant savo atostogų dienas. Tokių variantų bus trys.

Pasiėmus gegužės 2–3 laisvas dienas, galima užsitikrinti 5 laisvadienius. Gegužės 1-oji yra Tarptautinė darbo diena, tačiau kalendoriuje tai yra nedarbo diena, trečiadienis. Bendras poilsio laikotarpis: gegužės 1–5 dienos (imtinai).

Rugpjūčio 16 dieną (penktadienį) išėjus atostogauti galima turėti 4 dienų ilgąjį savaitgalį. Rugpjūčio 15-oji yra Žolinė, nedarbo diena, ketvirtadienis. Bendras poilsio laikotarpis: rugpjūčio 15–18 dienos (imtinai).

Gruodžio 24–26 dienomis bus švenčiamos Šv. Kūčios ir Šv. Kalėdos, tačiau tai bus antradienis-ketvirtadienis. Belieka pasiimti laisvą penktadienį, gruodžio 27 dieną, ir poilsį pratęsti iki gruodžio 29 dienos (imtinai). Taip susidarys net 6 laisvos dienos. Jeigu yra galimybė prijungti ir laisvą gruodžio 23 dieną, tuomet dirbti nereikės gruodžio 21–29 dienomis (9 dienas).

Deja, 2025-ųjų metų pasitikimas susidėlioja jau per savaitės vidurį: 2024 metų gruodžio 30–31 dienos bus pirmadienis–antradienis (darbo dienos). Tačiau per jas išėjus trumpų atostogų, bus galima ramiai pasitikti trečiadienį, 2025 metų sausio 1-ąją, kuri yra nedarbo diena.

Pastaba: organizuojantis ilguosius savaitgalius verta atkreipti dėmesį į finansiškai „gerus“ ir „blogus“ atostogų mėnesius 2024-aisiais. Apie tai galima paskaityti ČIA.

Visų šventinių dienų sąrašas:

Šventinės dienos, sutampančios su savaitgaliu

Šv. Velykų pirmoji diena visuomet būna sekmadienis, šiemet tai yra kovo 31-oji.

Motinos diena tradiciškai švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį, šįkart tai bus gegužės 5-oji.

Tėvo diena švenčiama pirmąjį birželio sekmadienį, šiemet – birželio 2-ąją.

Valstybės (karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena švenčiama liepos 6-ąją. Šiemet ji sutaps su šeštadieniu.

Vėlinės sutaps su šeštadieniu ir bus minimos lapkričio 2 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją