Tačiau jis perspėjo, kad pasiekti susitarimą kuo greičiau yra „labai svarbu“. Apie tai informuoja „EUbusiness“.

P. Moscovici pritarė Graikijos vyriausybės vadovo Alexio Tsipras sprendimui suformuoti mažiau konfrontacinę grupę, kuri atnaujintų derybas su ES-TVF kreditoriais dėl likusios ES ir TVF finansinės pagalbos paskolos dalies – 7,2 mlrd. eurų – mainais į reformas Graikijoje. Minėtos finansinės pagalbos skubiai reikia skolų nualintai šaliai, kad ši galėtų įvykdyti savo finansinius įsipareigojimus ir išlikti euro zonoje.

„Svarbu tai, kad šalies premjeras A. Tsipras susigrąžino derybas ir siunčia į Briuselį savo žmones, su kuriais galėsime tartis“, – sakė P. Moscovici, turėdamas omenyje derybininkų pertvarkymus, – naują politinę derybininkų grupę formuos pagrindinis derybininkas Euclidas Tsakalotos, olandų kilmės ekonomikos profesorius.

A.Tsipras siekia sušvelninti įtampą, kurią sukėlė Graikijos finansų ministras Yiannis Varoufakis, – jo išdidus kandus stilius pastebimai suerzino euro zonos partnerius.

„Ši grupė, mano nuomone, yra daug harmoningesnė, labiau pasirengusi imtis reformų“, – sakė Prancūzijos televizijos naujienų kanalui BFMTV ir radijo stočiai RMC P. Moscovici, perspėdamas, kad per ankstesnius susikirtimus su kandžiaisiais graikų derybininkais prarasta daug laiko, todėl dabar naujoji grupė turi „skubiai“ pasiekti susitarimą.

„Reikalingi rezultatai. Pabrėžiu – šios derybos, kurios dabar atrodo daug šviesesnėmis spalvomis, dar neužbaigtos“.

P. Moscovici atmetė vadinamąjį „Grexit“ scenarijų kaip neįtikimą, nes, pasak jo, „Europos Sąjunga nori, kad Graikija liktų euro zonoje“.

„Nėra plano B, (ir) nėra jokios alternatyvos“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)