„Eidamas vyriausiojo ekonomisto ir prezidento patarėjo pareigas Gitanas Nausėda savo profesionalumu ir kompetencija, patirtimi ir giliomis įžvalgomis prisidėjo prie SEB banko raidos ir visuomenės finansinio raštingumo didinimo. Esame dėkingi jam už atsidavimą, ilgą ir nuoseklų darbą bei indėlį kuriant banko istoriją“, − sako SEB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Kvedaras.

Sprendimą dėl kandidatavimo sakė paskelbs greitu metu

Ketvirtadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Stasys Jakeliūnas viešai ir oficialiai kreipėsi į SEB banką bei SEB banko valdybos pirmininką ir prezidentą Raimondą Kvedarą, prašydamas paaiškinti, ar banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda vykdo „hibridinę“ prezidento rinkimų kampaniją ir ar gali būti, kad bankas kišasi į Lietuvos politiką.

Nors G. Nausėda nėra oficialiai paskelbęs, kad dalyvaus LR prezidento rinkimuose, viešojoje erdvėje jis yra laikomas kaip vienas iš galimų kandidatų ir net favoritų. Tokia SEB banko prezidento patarėjo pozicija jau yra sulaukusi kritikos ir iš Seimo nario bei oficialaus kandidato į prezidentus Žygimanto Pavilionio.

Ekonomistas DELFI teigė, kad yra priėmęs sprendimą apie kandidatavimą LR prezidento rinkimuose ir jį paskelbs greitu metu.

„Kuomet tam tikri konkuruojantys asmenys labai stebi reitingų lenteles ir mato tendencijas, kurios jų nedžiugina, nori kažkaip paveikti situaciją. Aš esu visada už tai, kad norint pakilti reitingų lentelėje, reikia priimti teisingus ir gerus sprendimus valstybei. Tada galima atsidurti labai aukštai, ko gero, net pirmoje vietoje. Aš iki šiol užsiiminėjau profesine veikla, komentavau ekonominius reiškinius. Matyt, tą dariau pakankamai neblogai, nes žmonės daugiau jokios mano veiklos viešai matyti negalėjo.

Mano santykinė sėkmė sociologinėse apklausose turėtų būti siejama su profesine veikla“, – paklausus, ar, jo nuomone, tylėjimas nesukelia nereikalingų problemų, atsakė ekonomistas. G. Nausėda pabrėžia, kad tokia profesine veikla jis užsiima jau 18 metų. Jis neslepia, kad dažnai gatvėje sulaukia klausimo, ar kandidatuos. „Tokie klausimai tapo neišvengiami, jie suteikia tam tikrą politizacijos tonusą, bet su tuo niekaip negalėčiau kovoti. Atsiranda mėginimų šitą situaciją eskaluoti. Manau, kad šitų laiškų autoriai turėtų padaryti gerą darbą. Jie paskatins mane priimti sprendimą greičiau“, – DELFI teigia G. Nausėda.

Tą patį ekonomistas teigė ir BNS. „Galiu pasakyti, kad planuoju artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – BNS ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

G. Nausėda kol kas pirmauja visuomenės nuomonių apklausose tarp potencialių kandidatų į prezidento rinkimus.

Šiuo metu jį kandidatu kelia kai kurie konservatorių skyriai, artėjant Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

Papildyta 15:59

G. Nausėda DELFI telefonu situacijos nekomentavo. Ketvirtadienį vakare jis sutiko dalyvauti DELFI laidoje „Dėmesio centre“, kurioje atsakys į klausimus.

Laikinai pakeis Tadas Poviliauskas

Nuo rugsėjo 7 dienos laikinai eiti SEB banko vyriausiojo ekonomisto pareigas paskirtas Tadas Povilauskas. Daugiau nei dešimtmetį finansų srityje dirbantis T. Povilauskas prie banko prisijungė 2015 m. Iki šiol jis buvo atsakingas už ekonominių tendencijų analizę, prognozių modeliavimą ir analitines įžvalgas. Naujo formato Lietuvos makroekonomikos apžvalga kartu su T.Povilausku visuomenei bus pristatyta jau spalio pradžioje.

Finansininkas, dėstytojas ir mokslininkas dr. G. Nausėda SEB banke dirbti pradėjo 2000 m. Nuo 2008 m. jis ėjo SEB banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo banko ekonomisto pareigas. G.Nausėdą banką palieka šalių susitarimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1177)