„(...) Svarstant karantino švelninimą, verslų paleidimą į rinką, reikia suprasti, kad nebus labai greito atidarymo ir pirmieji, kurie atidarys verslus, bus tie vienetai, kurie dirba po vieną, kur dirba šeimos. Čia yra šansas visuomenei pradėti imtis savo verslo ir imti iniciatyvą į savo rankas“, – spaudos konferencijoje Seime antradienį sakė M. Dubnikovas.

Pasak jo, politikai turėtų priimti sprendimus, kaip verslus atverti kuo plačiau ir saugiau.

„Pavyzdys – šiandien sustojęs gėlių pardavimas. Galbūt per karantiną nelabai kam jų reikia, bet turbūt reikia tiems žmonėms, kurie nori praskaidrinti savo kambarius. Jis reikalingas ir tiems žmonėms, kurie parduoda lauko prekyboje arba kioske, kur jis gali saugiai parduoti gėlę. Tai atveria (galimybes – ELTA), kad šeimos verslas gali sustiprėti“, – sakė finansų analitikas.

Pasak M. Dubnikovo, verta apgalvoti, kaip skiriama valstybės parama.

„Yra rizika, kad bus susikoncentruota remti žmones, kurie jau nebeturi darbo, bet tokiu būdu skatinsime žmones ne mąstyti, o laukti, kad kažkas duotų. (...) Jei smulkus verslas, vienas, du žmonės gautų fiksuotą sumą – kelis šimtus eurų per mėnesį vien už tai, kad jie imasi verslo, jie (...) tokiu būdu drąsiau imtųsi verslo ir išeitume sustiprėję“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)