„Suderinome vienašališkas prekybines sutartis, pagal kurias Ukrainai bus užtikrintos palankios sąlygos, atitinkančios bendros Laisvosios prekybos zonos sąlygas“, - pareiškė J. M. Barroso. Kalbama apie muitų tarifų sumažinimą iš Ukrainos į ES eksportuojamoms prekėms iki sutarties dėl Laisvosios prekybos zonos sudarymo tarp Ukrainos ir ES.

Anot J. M. Barroso, ekonominė šių priemonių nauda gali siekti apie 500 mln. eurų (1,73 mlrd. litų) per metus.

Kovo 7 d. Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas patvirtino 11 mlrd. eurų (beveik 38 mlrd. litų) siekiančios finansinės paramos paketo skyrimą, kurį pasiūlė EK.

Kovo 7 d. A. Jaceniukas Briuselyje vykusio viršūnių susitikimo metu pranešė, kad politinės Ukrainos ir ES Asociacijos sutarties dalies pasirašymas gali įvykti artimiausiu metu. Jis pridūrė, kad šiuo metu vyksta techninės konsultacijos dėl sutarties pasirašymo datos. Antroji ekonominė Asociacijos sutarties dalis bus pasirašyta po Ukrainoje įvyksiančių rinkimų.

Kovo 8 d. J. M. Barroso pareiškė, jog ES ketina nedelsiant pasirašyti politinę Asociacijos sutarties su Ukraina dalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)