Lietuvos eksportuotų prekių kainos gegužę, palyginti su 2020-ųjų geguže, padidėjo 8,3 proc., o importuotų prekių – augo 11,5 proc.

Per mėnesį (gegužę, palyginti su balandžiu) eksportuotų prekių kainos padidėjo 0,7 proc., importuotų prekių – išaugo 1,1 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai – 24,8 proc. – brango elektra. Gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai pabrango 9,2 proc., kiti plieno pirminio apdirbimo gaminiai – 5,8 proc., bet atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 9,8 proc., bendrosios paskirties mašinos – 5,9, ryšio įranga – 5,8 proc.

importuotų prekių daugiausia – 19,4 proc. – pabrango gamtinės dujos. Konstrukciniai metaliniai gaminiai brango 4,6 proc., tomo ketus ir plienas bei ferolydiniai – 4 proc., bet atpigo žemės ūkio vienmečiai augalai – 3,6 proc., žemės ir miškų ūkio technika – 2,7, gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 2,5 proc.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 3,7 proc., ne iš euro zonos – pakilo 19 proc. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,2 proc., ne iš euro zonos – augo 1,8 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)