„Finansinė TVF parama bus pervesta ne anksčiau ei sausį. Jeigu Ukrainoje lapkritį (kaip tikimės ir kaip žada Kijevas) bus suformuota vyriausybė, derybos po to truks dar tris savaites“, – aiškino jis. L. Mitovas pastebėjo, kad vėliau prasidės kalėdines ir naujametines šventės, „tad bendra trečios ir ketvirtos išmokos suma iš TVF tikrai nebus pervesta iki šių metų pabaigos“.

Eksperto nuomone, „Ukrainos ekonomika gali nusiristi iki bankroto būklės“. Šalyje būtinos realios lėšos skoloms už rusiškas dujas apmokėti. Be to, būtinos lėšos bankams kapitalizuoti. „Valdžia turi vykdyti reformas. Bet gera žinia yra ta, kad žmonės nori permainų, jie labai kantrūs“, – sakė ekspertas.

L. Mitovas dar kartą pareiškė, kad, be anksčiau žadėtų pinigų, Ukrainai prireiks dar 10-15 mlrd. dolerių. Jis įsitikinęs, kad skubi pagalba galėtų pagerinti šalies ekonominę padėtį.

Anksčiau TVF misijos Ukrainoje vadovas Nikolajus Georgijevas pareiškė, kad fondas planuoja šių metų gruodį skirti Ukrainai apie 2,7-2,8 mlrd. dolerių išmoką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)