Už baudžiamąsias priemones atsakingas Davidas Cohenasnuo antradienio iki penktadienio lankysis Vokietijoje, Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje, pirmadienį Vašingtone pranešė Iždo departamentas, kuriuo remiasi agentūra AFP.

Pareigūnas Europoje aptars ir dėl Ukrainos krizės Maskvai jau paskelbtas sankcijas, ir planus dėl naujų baudžiamųjų priemonių "įvairiems Rusijos ūkio sektoriams".

Iki šiol JAV ir Europos Sąjunga sankcijas taikė atskirai, taigi tai naujas posūkis santykiuose su Rusija.

JAV prezidentas Barackas Obama ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel praėjusį penktadienį susitikime Vašingtone įspėjo dėl sankcijų sugriežtinimo, jei Maskva nekeis savo kurso.

A. Merkel pareiškė, kad Europa pasirengusi trečiajai sankcijų pakopai prieš Rusijos ūkio šakas.

Europos Sąjunga nesusitarė

Dvidešimt aštuonių Europos Sąjungos šalių diplomatai, susirinkę Briuselyje nesusitarė, ar tikslinga įvesti papildomas sankcijas prieš Rusiją. Šią iš ES Tarybos spaudos tarnybos atstovo gautą informaciją paskelbė ITAR-TASS, praneša unian.net.

„Darbas bus tęsiamas“, - pridūrė spaudos tarnybos darbuotojas. Diplomatų užduotis – priimti tarpinį sprendimą dėl galimybės įvesti naujus apribojimus Maskvai, kuriuos vėliau peržiūrės Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai. Eilinis jį susitikimas vyks gegužės 12 dieną Briuselyje.

Spaudos tarnyba nepatikslino, kokios konkrečiai sankcijos buvo svarstomos: Rusijos oficialių asmenų „juodojo sąrašo“ išplėtimas ar prekybą ir ekonomiką ribojančių priemonių prieš Rusiją įvedimas.

Diplomatiniai šaltiniai pranešė, kad prieš finansinius ir ekonominius apribojimus pasisako Graikija, Kipras, Bulgarija, Vengrija, Liuksemburgas, Austrija, Ispanija, Portugalija ir Malta.