„Kadangi Ukraina prisijungė prie sankcijų – ekonominių, finansinių – prieš Rusijos Federaciją, mes nusprendėme taikyti apsaugos priemones maisto embargo forma, – pareiškė A. Uliukajevas.

Rusijos vyriausybė anksčiau įspėjo, kad maisto prekių embargas Ukrainos atžvilgiu gali būti įvestas įsigaliojus Asociacijos sutarčiai tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos. Šis susitarimas pradės veikti nuo 2016 metų sausio 1 dienos.

Ukrainos ekonominės plėtros ir prekybos ministras Aivaras Abromavičius pareiškė, kad Ukrainos ekonomika dėl embargo didelės žalos nepatirs.

Pasak jo, prekybos apyvarta su Rusija siekia apie 12,5 procento nuo bendros Ukrainos prekybos apimties.

Ukrainos ekonominės plėtros ir prekybos ministro pavaduotoja Natalija Mikolskaja pažymėjo, kad didelė dalis ukrainietiškų prekių Rusijoje jau uždrausta „sanitarijos ir fitosanitarijos gydytojų sprendimais, techniniais apribojimais“.

Rusija 2014 metais uždraudė maisto prekių importą iš šalių, kurios įvedė sankcijas prieš Rusiją po to, kai ji aneksavo Krymą ir pradėjo konfliktą Donbase.

Embargas Rusijoje paskatino maisto prekių kainų augimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1266)