„Per visą mūsų istoriją toks atvejis yra pirmas. Paprastai kalbant, mus apvogė vieno iš mūsų fondų vadovas. Kalbame apie lėšų pasisavinimą iš kelių mūsų portfelio bendrovių, kuriose jis buvo ir direktorius“, – interviu laidai „Eltos kampas“ kalbėjo S. Gustainis.

Jis tikino, kad „BaltCap“ dėl šios istorijos atlieka vidinį tyrimą, taip pat papildomam auditui atlikti nusisamdė išorės ekspertus ir kreipėsi į teisėsaugą. Kai bus baigti visi tyrimai, bus galima atsakyti, kas tiksliai įvyko. „Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad jei sistemą gerai išmanantis žmogus nebijo rizikos ir klastoja dokumentus, jis gali kurį laiką likti nepastebėtas, ir tai įvyko.“

Pasak S. Gustainio, galutinė padaryta žala dar nėra aiški, bet bendrovių, kurių pinigai buvo pasisavinti tikrai viršys 30 mln. eurų.

– Vis dėlto pokalbį norėčiau pradėti nuo Nacionalinio stadiono projekto klausimo. Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad jį perima statybų bendrovė „Hanner“. Visgi tai kol kas patvirtinta tik rankų paspaudimais, dar turės balsuoti Vilniaus miesto savivaldybės taryba. Bet ar jūs bet kokiu atveju manote, kad „BaltCap“ ir Nacionalinio stadiono keliai jau yra galutinai išsiskyrę?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)