„Gautas finansavimas trumpuoju laikotarpiu užtikrins Grupės finansinį stabilumą, o ilguoju laikotarpiu leis Grupei tęsti strategijoje numatytų technologinių projektų vystymą bei pradėti jų komercializavimą.

2022 m. tikimasi taps esminiais Grupės technologinio proveržio metais – planuojame paleisti biometano gamybą, ūkiuose įdarbinti mūsų sukurtus nulinių emisijų hibridinius traktorius, užbaigti specializuotų pašarų technologijos bandymus“, – sako Kęstutis Juščius, „AUGA group“ generalinis direktorius.

Fondas padeda stambiam ir vidutiniam verslui, patyrusiam pandemijos poveikį.

„Suteiktas finansavimas „AUGA group“ padės subalansuoti finansinius srautus, tęsti numatytas investicijas ir inovacijų kūrimą. Didžiąja dalimi įmonę Fondo finansavimas pasieks išperkant 6 mln. eurų vertės obligacijas, taip pat suteiksime 1,28 mln. eurų vertės paskolą. Finansavimas suteikiamas 4 metų laikotarpiui. Įmonių grupė turės galimybę be jokių apribojimų pilnai arba dalimis finansavimą grąžinti anksčiau sutarto termino“, – teigia VIVA generalinis direktorius Dainius Vilčinskas.

Pasak VIVA generalinio direktoriaus D. Vilčinsko, pandemijos sukelti iššūkiai, nors ir pakito, tačiau niekur nedingo. Įmonėms itin svarbu padėti tęsti investicijas, inovacijų vystymą, taip pat finansinė pagalba reikalinga sklandžiai pereiti į po pandeminį ekonomikos ciklą.

2021 m. Grupė susidūrė su iššūkiais, kuriuos sąlygojo COVID-19 pandemija – Grupei nepavyko išvengti ligos protrūkių gamybos padaliniuose dėl ko buvo patirti trumpalaikiai gamybinių pajėgumų trūkumai.

Kaip nurodoma pranešime, grupės planus taip pat pakoregavo sutrikusi pasaulinė logistika – dėl transporto trūkumo išaugo logistikos kaštai, išsibalansavo tiekimo grandinė, vėlavo eksporto projektų įgyvendinimas. 2021 m. nestigo iššūkių ir augalininkystės segmente dėl birželio ir liepos mėnesiais fiksuotų stichinių karščių, kurie turėjo reikšmingos įtakos Grupės rezultatams.

Medicinos bankas, orientuotas į žemės ūkio ir kitas žaliąsias investicijas, taip pat pasirašė susitarimą su Grupe. Medicinos bankas Grupei suteikė 2,5 mln. Eur paskolą 3 metų laikotarpiui.

„Vertiname ir palaikome šios įmonių Grupės vertybes, veiklą ir siekį plėtoti ekologišką augalininkystę bei pienininkystę būdais, kurie prisideda ne tik prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimo, tačiau yra modernūs, novatoriški, tvarūs. Matome, kad ekologiškų ir tvariai užaugintų bei pagamintų produktų paklausa rinkoje auga“, – teigia Medicinos banko Komercijos departamento direktorius Julius Ivaška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją