Slovėnija ėmėsi ryžtingų priemonių bankams gelbėti ir dabar "akivaizdu, kad šalis gali toliau gaivinti finansų sektorių savarankiškai, nesikreipdama finansinės paramos į Europos partnerius", - sakė ES ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Olli Rehnas.

Baimintasi, kad Slovėnija gali sekti Ispanijos pavyzdžiu ir prašyti paramos pereikvotiems bankams gelbėti.

"Kai Europos Komisija prieš aštuonis mėnesius priėjo išvados, kad Slovėnijos ekonomikoje jaučiamas pernelyg didelis disbalansas, aš išsakiau savo nuomonę, kad situacija vis dar gali būti suvaldyta, su sąlyga, kad bus vykdoma ryžtingų ir sparčių priemonių politika, - teigė O. Rehnas. - Nors vis dar išlieka nemažų iššūkių, džiaugiuosi matydamas, kad būtent tokios politikos ir buvo laikomasi".

Tai, kad Slovėnijai nereikalinga išorinė parama, yra "gera naujiena ir rodo tiek ryžtingų priemonių svarbą, tiek faktą, kad bendras euro zonos ekonomikos atsigavimas tampa vis tvirtesnis", pridūrė jis.

Slovėnijos centrinio banko vadovas Bostjanas Jazbecas anksčiau yra pastebėjęs, kad "po šios rekapitalizacijos Slovėnijos bankai bus geriausiai kapitalizuoti Europoje".

O. Rehnas pabrėžė, kad be bankų klausimo sprendimo "ne mažiau svarbu, kad Slovėnija toliau ryžtingai vykdytų ekonomikos reformas".

"Norint susigrąžinti pasitikėjimą, skatinti investicijas ir sukurti sąlygas ilgalaikiam augimui ir didesniam užimtumui, svarbu greitai ir ryžtingai siekti pažangos", - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)