Apkeliauti Skandinaviją yra kliūčių

Portalo Skrendu.lt atstovė Rasa Levickaitė „Delfi“ komentuoja, kad nors lietuviai tradiciškai mėgsta keliauti po šiltus kraštus, pamažu atrandama Skandinavija.

„Buvo tendencija į pietus, į šilumą, į saulę, dabar matoma tendencija, kai keliautojai renkasi šiaurietišką gamtos grožį, vėsą ir žalumą. Ir matyti daugiau pageidavimų skrydžiams į Skandinavijos šalis“, – televizijos laidoje „Verslo tema“ kalbėjo R. Levickaitė.

Pasak jos, šiuo atveju esama ribojimo: šiaurės kryptimi skrydžiai vyksta daugiausiai į didžiuosius miestus, o norint grįžti iš mažesnių skandinavų miestų, tenka rinktis jau kelionę su persėdimu.

„Šalys yra pakankamai ilgos – tiek Švedija, Norvegija, Suomija, – keliautojai pageidautų, pavyzdžiui, nuskristi į Stokholmą ir grįžti iš kito miesto, tiesiog, kad nereiktų daryti tokio apvalaus turo, o būtų galima daryti ilgą turtą, per visą šalį“, – kalbėjo pašnekovė.

Skrendu.lt atstovė sako, kad maži miestai apskritai įdomūs tuo požiūriu, kad skrydžiai į juos gali būti pigesni, be to, galima aplankyti ne tik sostines, o ir „nišinius miestus ir regionus“.

Kokių kainų tikėtis šį sezoną?

Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė M. Plepytė-Rainienė sako, kad sunku prognozuoti kainas, o pasiūlymų išvykoms į užsienį yra įvairių.

„Galima rasti labai pigių kelionių pasiūlymų, kurie prasideda ir nuo 200 eurų ir mes kalbėtume apie įvairias trukmes, tai galėtų būti tiek savaitei, tai gali būti ir 3-4 dienų išvyka. Tačiau turėtume atsižvelgti ir į paties keliautojo poreikius. Ir kitas kampas, per kurį turėtume pažiūrėti: kada planuojama kelionė?

Jeigu kalbėtume apie vidutinę kainą, kokia apskritai yra planuojant keliones, tai šiais metais kaina yra