Šios statybos esą įrodo, kad baltarusiai moka kurti šiuolaikines įmones, o ne vien išsaugoti ir eksploatuoti tai, ką jai paliko ankstesniosios kartos. Tai pirmadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas A. Lukašenką, priimdamas neseniai Turkmėnijoje su vizitu apsilankiusio Tarybos pirmininko Michailo Miasnikovičiaus ataskaitą, skelbia tut.by.

„Vis dėlto mes teisingai padarėme pradėdami statyti šį kombinatą. Patirtis ir pamokos, kurias ten įgys mūsų statybininkai, neįkainojamos. Tai bylos, kad mes ne su vyžomis vaikštome ir eksploatuojame tai, ką sukūrė mūsų protėviai, o mokame kurti pačias šiuolaikiškiausias įmones. Ir svarbiausia, mes mokomės, tobuliname statybos metodiką ir būdus“, – pareiškė valstybės vadovas.

Po susitikimo kalbėdamas su žurnalistais M. Miasnikovičius pažymėjo, kad Baltarusija užsienyje dar niekur nestatė tokių didelių objektų, kaip Garlyksko kalnakasybos kombinatas. 

Statant šį objektą naudojamos naujausios technologijos, o kai kai kuriais inžinerijos sprendimais ir įranga kombinatas Turkmėnijojoje netgi pranoksta analogišką įmonę Baltarusijos Salihorske.
„Tai mokykla, naujos technologijos, perspektyva, kad gali būti ir naujų projektų, kuriuos realizuos mūsų projektuotojai ir statybininkai užsienyje“, – sakė Tarybos pirmininkas.

M. Miasnikovičius pridūrė, kad kalnakasybos kombinato statyba – nors ir didžiausias, tačiau ne vienintelis svarbus Baltarusijos ir Turkmėnijos bendradarbiavimo plėtros projektas.

„Pakankamai gerų projektų numatoma ir kitose srityse, pirmiausia mašinų gamybos sferoje“, – sakė jis.

„Iki šių metų pabaigos veiks didžiausias Baltarusijos technikos centras. Jis buvo pradėtas kaip „MAZ“, tačiau dabar mes pakoregavome projektą ir tai bus bendra Baltarusijos technikos atstovybė: paruošimas prekybai, techninis aptarnavimas ir personalo rengimas. Be to, prezidentas šiandien pakoregavo mūsų veiksmus ir pasakė, kad tai turi būti kompleksinis Baltarusijos ekonomikos centras, kuris spręs ir kitų prekių, o ne vien mašinų gamybos produkcijos, klausimus“, – teigė M. Miasnikovičius.

Jo teigimu, Baltarusija ir Turkmėnija nagrinėja bendro darbo trečiųjų šalių rinkose, ypač Afganistane ir Irake, galimybes. 

Taip iš Turkmėnijos baltarusiška produkcija gaus galimybę judėti į kitų regiono šalių rinkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)