Tokią nuomonę išsakė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas, susitikęs su žemdirbiais, praneša šalies vyriausybės spaudos tarnyba. Apie tai informuoja laikraštis „Kommersant“.

„Vienintelis sektorius, kuriame šiandien matome augimą, - žemės ūkio. Tiesa, aš buvau ir esu tvirtai įsitikinęs, kad turime du sektorius, kuriuose galimas potencialus augimas. Pirmasis - žemės ūkio. Antrasis - energetikos“, - nurodo Ukrainos premjeras. Jis pridūrė, kad Ukraina turi žemės ir galimybių išmaitinti ne tik save, bet ir daugelį kitų šalių.

Taip pat Ukrainos ministrų kabineto vadovas išreiškė viltį, kad rugpjūčio 29 d. Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdyba nuspręs ir toliau Ukrainai skirti lėšų. Jos leis Ukrainos nacionaliniam bankui palaikyti šalyje stabilų valiutos kursą. Balandžio pabaigoje TVF valdyba patvirtino dvejų metų paramos programą Ukrainos ūkiui finansuoti - jos vertė 17 mlrd. JAV dolerių. Pirmoji išmoka, kurios vertė siekė 3,19 mlrd. JAV dolerių, buvo suteikta gegužės pradžioje. Laukiama antroji dalis turėtų siekti 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Liepos 17 d. Ukrainos finansų ministras Aleksandras Šlapakas pranešė, kad šalies BVP 2014 metais smuks 6-6,5 procento, o infliacija pasieks 19 proc. Tarptautinė reitingų agentūra "Standard & Poor's" prognozuoja, kad recesija turėtų sudaryti apie 7 proc. Tiesa, tikimasi, kad jau 2015 metais Ukrainos ūkis sąlyginai atsigaus ir pasieks 0 proc. augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)