Reddit“ pakalbino skrydžių palydovus ir išsiaiškino, ką gi keleiviai gali tikėtis gauti nemokamai skrydžio metu. Štai sąrašas dalykų, kurių galite tikėtis nemokamai, rašo time.com.

Nuo nemokamų alkoholinių gėrimų iki vaistų nuo skausmo – nepamirkite paprašyti šių dalykų artimiausio skrydžio metu.

Mineralinis vanduo

Skrydžių palydovai mėgsta taupyti mineralinį vandenį, todėl įpila tik pusę buteliuko, o šio kiekio tikrai nepakanka troškuliui numalšinti. Taigi kitą kartą paprašykite viso buteliuko. Skrydžių palydovai mielai jums pagelbės, o jei neturės atliekamo buteliuko po ranka, mielai grįš ir įpils į jūsų stiklinę dar vandens.

Pagrindiniai vaistai ir tvarstomosios medžiagos

Nors daug kas priklauso nuo vidinių oro linijų taisyklių, dauguma oro linijų skrydžio metu turi pagrindinių vaistų, pavyzdžiui, skausmą malšinančių ir rūgštingumą reguliuojančių preparatų, o taip pat ir tvarsčių. Jų galite gauti nemokamai, taigi tereikia paprašyti.

Karštas šokoladas

Kaip alternatyvą kavai ar arbatai dauguma oro linijų siūlo karšta šokoladą. „Etihad Airways“, „Virgin Atlantic“, „Southwest Airlines“ – tai tik keletas skrydžių bendrovių, ekonominės klasės keleiviams siūlančių karštą šokoladą. „Qantas“ netgi siūlo nemokamų šokoladukų smaližiams.

Nemokami alkoholiniai gėrimai

Kadangi skrydžių bendrovės šiais laikais stengiasi iš keleivių imti mokestį už viską, alkoholiniai gėrimai tikrai nėra išimtis. Vis tik yra ir nemokamai siūlomų svaigiųjų gėrimų.

Pavyzdžiui, „Alaska Airlines“ kai kurių maršrutų keleiviams siūlo nemokamo alaus. „US Airways“ nemokamai tarptautinių reisų keleivius vaišina vynu, „Delta“ tarptautinių reisų keleiviams nemokamai siūlo vyno, alaus ir stipriųjų alkoholinių gėrimų, o „Lufthansa“ valgiaraštyje pateikiamas visų reisų keleiviams siūlomų alkoholinių gėrimų sąrašas. Paprastai alkoholis nemokamai siūlomas tarptautinių ir ilgai trunkančių skrydžių keleiviams.

Priežiūros priemonės

Ilgesnių skrydžių keleiviams dalis oro linijų siūlo ausų kištukų, rašiklių, šukų, kortų ir kitokių dalykų. „Emirates“ skrydžių bendrovė siūlo savo keleiviams skutimosi priemonių, dantų šepetėlių, kojinių ir netgi kortų.

Papildomi užkandžiai

Nemokamai keleiviams siūlomi užkandžiai paprastai būna menki, todėl dažnai keleiviai užkandę vis dar jaučiasi alkani. Nesikuklinkite ir po to, kai visi keleiviai bus aptarnauti, paklauskite, ar nieko neliko. Skrydžių palydovai mielai jums atneš papildomų užkandžių.

Apsilankymas pilotų kabinoje

Nors lankymosi pilotų kabinose taisyklės tapo kur kas griežtesnės, vis dėlto daugelis oro linijų suteikia galimybę keleiviams jose apsilankyti. Geriausias metas paprašyti nedidelės ekskursijos lėktuvui jau nusileidus, nes tada pilotai yra laisvesni.

Dezinfekuojamosios servetėlės

Lėktuvuose nėra švaru, ant paviršių yra tikrai daug bakterijų, taigi nieko keisto, kad keleiviai gali pageidauti šiuos paviršius nuvalyti, kad išvengtų ligų. Jei pamiršote į kelionę pasiimti dezinfekuojamųjų servetėlių, būtinai paprašykite skrydžių palydovų – paprastai jie turi jų po ranka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)