Tuo tarpu valstybinės „Turkish Airlines" atstovas agentūrai pareiškė, kad bendrovė gavusi vizas įgulos nariams ir skrydžių į Rusiją nestabdo.

Rusija nuo 2016 m. sausio 1 d. atšaukė bevizį režimą su Turkija. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai lapkričio 24 d. Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą.

Turkijos kariuomenės pareigūnai pareiškė, kad į šalies oro erdvę įskridusį Rusijos bombonešį karinės pajėgos įspėjo, tačiau, orlaivio Su-24 pilotams nereagavus, jį numušė Turkijos naikintuvai. Šalies kariuomenės atstovas tikino, kad Turkija per penkias minutes įspėjo Rusijos lakūnus 10 kartų.

Savo ruožtu, Maskva neigė, kad jos orlaivis pažeidė Turkijos oro erdvę. Pasak Rusijos, visą skrydžio laiką lėktuvas buvo Sirijos teritorijoje.

Incidentas pablogino Rusijos ir Turkijos santykius. Lapkričio 28 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl specialių ekonominių priemonių taikymo Turkijai.

Buvo įvestas draudimas užsakomiesiems skrydžiams tarp Rusijos ir Turkijos. Taip pat uždraustas ar apribotas atskirų prekių iš Turkijos įvežimas į Rusijos teritoriją.