Vairuotojams rekomenduojama atidžiai naudotis išmaniosiomis technologijomis, nurodančiomis ir perspėjančiomis apie galimas eismo kliūtis, kamščius keliuose, o esant galimybei – rinktis alternatyvius maršrutus.

Asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas, remdamasis Tarptautinės kelių transporto sąjungos (IRU) bei keleto skirtingų užsienio šalių vežėjų asociacijų duomenimis, tvirtina, kad protestai šiuo metu vyksta tokiose šalyse kaip Prancūzija, Belgija, Vokietija, Nyderlandai, Portugalija, Rumunija, Graikija.

Bene daugiausia nepatogumų galima patirti keliaujant keliais, vedančiais per šalių sostines – Paryžių, Briuselį, Berlyną arba šalia jų. Be to, yra žinių, kad prie didesnių protestų gali prisijungti ir dar keletas Europos šalių.

Vienose vietovėse ūkininkai blokuoja kelius traktoriais, tuo tarpu kitose – deginamomis paletėmis bei padangomis. Dėl to kai kuriose vietovėse eismas yra sudėtingesnis, vilkikams ir autobusams pravažiuoti yra sunkiau, o kai kur – praktiškai neįmanoma.

Ūkininkų protestas Belgijoje

„Raginame būti itin atidžiais ir atsargiais. Jau matėme, kaip nukentėjo ir viena Lietuvos įmonė, kai Prancūzijoje vilkiko priekaba buvo apversta ir padegta.

Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad protestai gali vykti ir uostuose. Pavyzdžiui, asociacijos „Linava“ šaltinių duomenimis, Praėjusios savaitės pabaigoje, Zeebrugge uoste, Belgijoje dėl ūkininkų veiksmų buvo užblokuota daugiau nei tūkstantis sunkvežimių“, – sako Z. Buivydas.

Ūkininkai užblokavo kelius Belgijoje

Tad pagrindinė asociacijos „Linava“ rekomendacija mūsų šalies vežėjams – ir toliau į keliones vykti numatant ilgesnę kelionės ir krovinio pristatymo trukmę, išvykti anksčiau, nei įprastomis sąlygomis, atidžiau įvertinti maršrutus, kuriais vykstama, o taip pat, naudotis išmaniosiomis technologijomis ir atidžiai stebėti, kuriose vietovėse susidariusios didžiausios spūstys, nes, tikėtina, kad jų priežastis – vykstantys protestai.

Taip pat rekomenduojama nuolat sekti mūsų šalies bei užsienio šalių atsakingų institucijų pateiktą informaciją.

Ūkininkų protestas Italijoje

Ūkininkų protestų tikslas Europos šalyse – geresnės kainos žemės ūkio produkcijai, drastiškai nebranginamos trąšos bei dyzelinas, jie taip pat reikalauja mažiau biurokratijos darbe ir daugiau dėmesio realioms ūkininkų problemoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją