Dėl dviejų STT darbuotojų patirtų nepatogumų atsakomybę turi prisiimti Latvijos aviakompanija „AirBaltic“, nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

Trijų teisėjų kolegija paskelbė, kad palieka galioti apylinkės teismo sprendimą, kuriuo teisėja Fausta Vitkienė nusprenė STT iš bendrovės „Air Baltic Corporation AS“ priteisti 1 168,35 Lt nuostolių.

Šią sumą, vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, STT sumokėjo darbuotojams už papildomai kelionėje išbūtą laiką – komandiruotpinigius (kartu su išlaidomis socialiniam draudimui).

„Monrealio konvencijos 19 str. nuostata numato vežėjo atsakomybę už žalą, atsiradusią dėl vėlavimo vežant oru keleivius“, – sprendime, kuris įsiteisėjo iš karto po jo paskelbimo, pabrėžė teismas.

Į teismą STT kreipėsi po įvykio, kai du darbuotojai komandiruotėje papildomai praleido beveik 15 val. – patirtų nuostolių „AirBaltic“ geruoju nesutiko atlyginti.

STT darbuotojai iš Vilniaus skrido į Rygą, čia turėjo persėsti į Maskvą skrendantį lėktuvą ir dar tą patį vakarą pasiekti Azerbaidžano sostinę. Tačiau iš anksto suplanuota kelionė užtruko – Rygą laiku pasiekę pareigūnai sužinojo, kad skrydis į Maskvą atidėtas.

Kai po kelių valandų jis pagaliau pakilo į dangų, STT darbuotojai jau žinojo, jog nebespės į reisą Maskva-Baku. Taip ir buvo – Rusijos sostinę jie pasiekė 20.30, o lėktuvas į Baku pakilo 20.40 val.

Pareigūnai visą naktį buvo priversti kito skrydžio laukti Šeremetjevo oro uoste – atsakingi už registraciją darbuotojai išdavė tik bilietus į kitos dienos rytą numatytą skrydį.

„AirBaltic“ nesutiko su STT ieškiniu ir tikino, kad keleiviais buvo pasirūpinta – Rygoje jiems buvo išduoti 2 eurų kuponai gaiviesiems gėrimams Rygos ir po 14 eu – Maskvos oro uostuose.

Aviakompanijos atstovai aiškino, kad reisas Ryga-Maskva buvo atidėtas dėl techninių aplinkybių. Jie taip pat nurodė, kad STT išvis neturi teisės reikalauti žalos atlyginimo – ieškinį galėjo pateikti keleiviai, o ne jų darbdaviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)