Lietuvos įmonės iš šios kompanijos dyzeliną perka tiesiogiai ir per tarpininkus.

Jeigu „Triple” parduodamam dyzelinui bus užkirstas kelias į ES, lietuviai turės ieškoti kitų tiekėjų. Kai kurios mūsų šalies bendrovės iš „Triple” nupirktą dyzeliną pereksportuoja į kitas valstybes.

Šiuo metu į Lietuvą importuojama apie 10 procentų dyzelino iš Baltarusijos.

„Mūsų šalies bendrovės perka daug dyzelino iš J.Čižo koncerno. Jų degalai yra pigesni nei „Orlen Lietuva”. Todėl dabar mūsiškiams teks ieškoti kitų pardavėjų Baltarusijoje”, – sakė mažuosius tinklus vienijančios Lietuviškų degalinių sąjungos tarybos pirmininkas Romandas Sadauskas.

Pasak jo, yra ir kitas būdas išsisukti nuo sankcijų.

„Tuo gali pasirūpinti ir patys baltarusiai. Tarkim, kompanijoje pasikeis akcininkai, pavadinimas, ir viskas galiausiai sugrįš į senas vėžes”, – vylėsi R.Sadauskas.

Koncerno savininkas J.Čižas penktadienį viešai sakė nesibaiminantis ES sankcijų.

Neoficialiomis žiniomis, ES padarė išlygų J.Čižo įmonėms. Latvija ir Slovėnija spaudė Briuselį, kad į juodąjį sąrašą nebūtų įtrauktos kelios oligarchui priklausančios kompanijos. Šių šalių pastangos nenuėjo veltui – trys įmonės nebuvo įtrauktos į sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją