Kaip teigia Rūmų tarptautinių reikalų komiteto narys Igoris Morozovas, saugumo situacija minėtose šalyse kelia rimtą nerimą.

Turkija ir Tunisas išlieka vienomis iš nedaugelio masinio turizmo krypčių, tačiau šiandien saugumo situacija minėtose šalyje verčia, švelniai tariant, nerimauti“, – „RIA Novosti“ sakė I. Morozovas.

Jis pridūrė, kad Turkijoje ir Tunise įvykdyti kruvini teroristiniai išpuoliai, per kuriuos daugiausia nukentėjo turistai iš Europos.

Senatorius pažymėjo, kad šiuo atveju pagrindinė Rusijos valdžios užduotis – „priversti minėtųjų šalių valdžią rimtai susirūpinti vietos turizmo objektų saugumu: konkrečiai kalbama apie oro uostus, viešbučius, pagrindinius turistų traukos objektus“.

Kaip teigia I. Morozovas, šiuo metu tiek Turkijoje, tiek Tunise saugumo klausimams skiriama per mažai dėmesio. Senatorius pridūrė, kad Rusija jau įsitikino „kraupia saugumo situacija Egipto oro uostuose – Kaire, Aleksandrijoje, Šarm aš Šeiche“.

Be to, nusprendus atšaukti skrydžius į Turkiją ir Tunisą, teks pagalvoti, kuo minėtąsias kryptis pakeisti.

„Valdžiai pasitaikė puiki proga atgaivinti vietos kurortus, ja nepasinaudoti būtų tikra nuodėmė“, – pridūrė I. Morozovas.

Anot senatoriaus, tokios krizės sąlygomis būtina pasinaudoti palankiomis aplinkybėmis ir imtis vystyti turizmo infrastruktūrą Kryme ir Kaukaze.

Valdžia, anot politiko, privalo „pradėti skrydžių šalies viduje dotavimą – tam, kad Sibiro ir Tolimųjų Rytų gyventojams kelionės į kurortus prie Juodosios jūros nekainuotų brangiau nei į Kiniją, Japoniją ir Jungtines Valstijas“.

Rusijos Federacijos Tarybos gynybos ir saugumo komiteto vadovas Viktoras Ozerovas, komentuodamas idėją uždrausti skrydžius į Turkiją ir Tunisą, pareiškė, kad tokių iniciatyvų imtis turėtų kompetentingos institucijos, o ne pavieniai parlamentarai.

„Yra Federalinė saugumo tarnyba, kuri akylai seka situaciją visuose pasaulio regionuose, teikia savo siūlymų vyriausybei ir šalies prezidentui. Mano nuomone, jeigu kiekvienas iš mūsų pradėtų vardyti šalis, kur sudėtinga situacija... Vien aš galiu įvardyti dar dešimt tokių valstybių. Tokia veikla turi užsiimti kompetentingos institucijos“, – pareiškė V. Ozerovas.

Uždrausti skrydžius į Turkiją ir Tunisą Rusijos prezidentui pasiūlė du komunistų partijos deputatai – Valerijus Raškinas ir Sergejus Obuchovas. Parlamentarai paaiškino, kad Rusijos piliečiams tokie skrydžiai gali kelti grėsmę dėl ten veikiančios teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“.

Nuo lapkričio 6 dienos Rusija nutraukė skrydžius į Egiptą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)